Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸanÂ’a SultanahmetÂ’le vuruyorlar

Sultanahmet’te yaşanan canlı bomba saldırısının ardından yabancı basında Erdoğan aleyhine yazılar yazılmaya başlandı.



Sultanahmet'te yaşanan canlı bomba saldırısının ardından yabancı basında Erdoğan aleyhtarı yazılar yeniden hız kazandı. Gerek dünya siyaseti gerekse Suriye üzerinden çıkarı olan devletler ve yazarlar Erdoğan'ı Sultanahmet ile yıkmayı planlıyor.

Erdoğan Siyasi Çıkarları İçin Terörü Kullanıyor

Rus haber ajansı RT ErdoÄŸan'ı içeride ve dışarıda siyasi çıkar elde etmek için terör oyunu oynamakla itham etti. 
Yazıda “Ä°stanbul'daki terör saldırısı gerçekten IŞİD tarafından gerçekleÅŸtirilmiÅŸ olsa ya da Türkiye elitlerin bu iÅŸte bir parmağı varsa da ErdoÄŸan bu saldırıyı dünyada Ä°ran ve Rusya karşıtlığı retoriÄŸi ile sempati toplamak için kullanacak” deniliyor. 
RT'de yer alan yazıda ErdoÄŸan'ın patlama ile aynı günde yaptığı “Rusya ve Ä°ran, kuzey vilayeti Lazkiye ve çevresinde ‘butik' Suriye devleti kurmaya hazırlanıyor” açıklamasına yer verilerek ErdoÄŸan'ın Rusya ve Ä°ran'ı bölgedeki hegemonyacı hırslarına bir tehdit olarak gördüğü söyleniyor.

Saldırı Türkiye'nin Suriye Politikasının Sonucu 

Türkiye'de Åžah'ın Bütün Adamları kitabı ile bilinen Amerikalı yazar Stephen Kinzer kanlı saldırıyı Türkiye'nin Suriye politikasına baÄŸlayarak şöyle yazdı: “Ä°stanbul'un turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen tarihi alanındaki bombalama olayı, Türkiye'nin Suriye meselesindeki aşırı maceracı siyasetinin dolaylı bir sonucudur”.
Bu saldırının diÄŸer ülkeler ve hatta Amerika için de bir ders niteliÄŸinde olduÄŸunu söyleyen Kinzer “Suriye'de muhalifleri kontrol edebileceÄŸinize inanmayın. Ä°ÅŸlerine ne kadar çok karışırsanız, savaÅŸ eninde sonunda sizin ülkenize gelir” dedi.

Asıl Hedef PKK Değil IŞİD Olmalı

Amerikalı analist Ä°an Bremmer, bombalı saldırıyı gerçekleÅŸtirenlerin IŞİD üyeleri olduÄŸunun açıklanmasına raÄŸmen ErdoÄŸan'ın hâlâ hedefi genelde tüm terörist yapılar ancak özelde PKK olarak gösterdiÄŸinden yakındı. 

Bremmer “Avrupalı müttefikleri ve ABD, Türkiye'yi teker teker IŞİD'e karşı mücadelesini hızlandırmaya zorlamalı. Zira ErdoÄŸan'ın öncelikli mücadelesi PKK'ya karşı ve bu deÄŸiÅŸmeyecek” dedi. 

Sultanahmet olayı baÄŸlamında Türkiye'de bulunan Suriyeli mülteciler meselesini de deÄŸerlendiren Bremmer “Türkiye'nin yaklaşık iki milyon Suriyeli mülteciyi sistemine entegre etmesi pek muhtemel görünmüyor. Bu saldırı bu entegrasyonu daha da zor bir duruma sokmuÅŸtur” açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın Düşmanı Başka

Ä°ngiliz yayın organı The Guardian Sultanahmet saldırısı hakkında “Türkiye hızla Suriye'deki iç savaşın ateÅŸ hattına ve bölge genelinde Sünni Müslüman radikallere karşı baÅŸlatılmış mücadelenin ortasına doÄŸru sürüklenirken ülkenin hırçın ve sinirli baÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, inatla baÅŸka bir düşmana kitlenmiÅŸ durumda: Kürtler” diyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.